#1 2012-11-10 21:15:27

lucky

Administrator

Zarejestrowany: 2012-11-10
Posty: 16
Punktów :   

#4 Polewka Kurpiowska

Składniki:
4 duże cebule,
1 l wody, 1 l mleka,
1 duża łyżka m±ki kukurydzianej,
4 łyżki masła,
4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól, pieprz


Wykonanie:
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce masła, zalać wod±, doprawić sol± i pieprzem do smaku. Wrzucić posiekan± natkę pietruszki i gotować pół godziny. Odcedzić i dodać mleko wraz z roztrzepan± w nim m±k± kukurydzian±. Gotować jeszcze około 10 minut. Tuż przed zakończeniem gotowania należy dodać pozostałe 3 łyżki masła.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.najlepszebeagle.pun.pl www.java-jar.pun.pl www.dkw.pun.pl www.loza-szydercow.pun.pl www.gp2010rond.pun.pl