lucky - 2012-11-10 21:23:41

Składniki:
2 szklanki jasnego piwa,
1 szklanka czerwonego wina wytrawnego,
3/4 szklanki śmietany,
10 da cukru,
szczypta cynamonu,
5 goździków,
sok z cytryny



Wykonanie:
Piwo dokładnie wymieszać z winem, cukrem i cynamonem i goździkami, najlepiej przy pomocy malaksera lub shakera. Wlać do rondelka i gotować na wolnym ogniu około kwadransa, nie dopuszczając do zbyt silnego wrzenia. Po zakończeniu gotowania wymieszać. Chłodnik przecedzić i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Zanim całkowicie ostygnie dodać rodzynki i śmietanę. Doprawić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Przed podaniem wstawić na około godzinę do lodówki. Chłodnik podawać w pucharkach, posypany szczyptą cynamonu lub w talerzach głębokich, z dodatkiem biszkoptów. Zupa będzie bardziej pożywna, jeśli Dodasz do niej makaron.

RobieKontoxD - 2012-11-11 15:03:58

po twojej pyszniej zupie nie ruszam dupy z klopa ta zupa byla z mlekiem na mleko mam alergie : D

lucky - 2012-11-11 15:19:20

RobieKontoxD napisał:

po twojej pyszniej zupie nie ruszam dupy z klopa ta zupa byla z mlekiem na mleko mam alergie : D

Bywa XD

www.sonygsm.pun.pl www.anielskametanoia.pun.pl www.deathway.pun.pl www.motoszkocja.pun.pl www.pretorian.pun.pl